https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_1.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_1.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_6.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_4.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_7.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_2.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_3.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_5.jpg
  • https://compmarket.hu/products/231/231707/imperial-dabman-i550-cd-black_8.jpg

Imperial DABMAN i550 CD Black

231707
Rádió
122 760 HUF
Adóval együtt
Mennyiség

 

Általános szerződési feltételek

 

Szállítási módok

 

Elállási jog

Leírás

A kisebb Imperial modellektől eltérően, a DABMAN i550 CD – csakúgy, mint a REVO-k – a Frontier Silicon platformját használja, vélhetően a VERONA 2 chipkészletre épül. Szolgáltatások terén mindent tud, amit egy modern hibrid rádiónak tudnia kell (lásd lentebb), de beépített hangszórót nem, erősítőt viszont tartalmaz. Így csak egy pár jobbféle hangfalat érdemes rácsatlakoztatni (40 Wattól fölfelé teljesítménnyel), és szinte minden zeneforrást használatunk, amelyet manapság érdemes. A számos előlapi gomb mellett a 8,13 cm átmérőjű színes TFT-kijelző, a mellékelt infra távirányító és az opcionális UNDOK mobil alkalmazás segíti az i550 CD kezelését.

 

Beépített CD-lemezjátszó: Az egész készülék külsőre igen hasonlít egy hagyományos Hi-Fi toronyba tervezett CD-lemezjátszóhoz. A jobb oldali lemezfiókból azonnal látszik, hogy bizonyosan lejátszhatunk CD-lemezeket is. Nem csak gyári, de CD-R/RW lemezeket is használhatunk, és a CDDA formátum mellett MP3 fájlokat tartalmazó lemezeket is kezel a lejátszó!

FM-rádió: Hibrid rádióról lévén szó, természetesen az analóg FM-rádiók is foghatóak rajta. Ehhez egy 70 cm-es kihúzhatós botantennát, illetve – ha az i550 CD elhelyezése ennek használatát nem teszi lehetővé – egy drótantennát is kapunk. Ez az antenna egyúttal a digitális (DAB/DAB+) földfelszíni rádióadók vételéhez is használható.

DAB/DAB+ rádió: A földfelszíni digitális rádiózás világszerte igen elterjedt mára, tekintve, hogy gyakorlatilag CD-minőségű, az időjárási viszonyok által alig befolyásolható jelet továbbít, és a szabad frekvenciákon nagyságrendekkel több adó elfér egymás mellett, mint az analóg rádiózás FM sávjain. Sajnos, kb. 13 év próbaüzem után (amely Budapesten és környékén sugárzott 10–13 rádióadót jelentett) Magyarországon jelenleg nincs DAB vagy DAB+ adás, pedig pár éven belül kötelező lesz az Európai Unió egész területén átállni a digitális rádiózásra, ahogy hasonló átállás már megtörtént a televíziózásban is. Németországban közel 100 digitális rádió fogható, de Ausztriában is hasonló a helyzet, és az újabb személyautókban általában alapfelszereltség a DAB rádió is már.

Webrádió: Az Imperial i550 CD vezetékkel (ethernet) és vezeték nélkül (Wi-Fi) is képes csatlakozni az otthoni számítógéphálózatunkhoz, routerünkhöz, így az internethez. Az elérhető webrádiók rendszeresen frissülő, naprakész adatbázisát a Frontier Silicon weboldaláról veszi át, így több tízezer rádióadás hallgatható a világ minden részéről. Ha mégis találnánk egy olyan kedvenc adót, amely nem szerepel jelenleg az adatbázisban (vagy épp egy ismerősünk privát webrádióját szeretnénk hallgatni), a websoldalon történő regisztrálás után lehetőségünk van egyedi rádióstreamek URL címének rögzítésére is, amelyek ettől fogva elérhetőek lesznek az i550 CD-n is. Mindez nem csak webrádiókra, de podcast-ekre is igaz!

Hálózati zenelejátszás: Az i550 CD is képes UPnP/DLNA-szervereket felfedezni a hálózatunkon – Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a készülket, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linux alatt is futtathatóak. Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása hibátlanul együttműködik az Imperial rádiókkal is. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben. Ha Synology-ról játszunk le az i550 CD-vel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat. Ráadásul, a rádió is megjelenik a Synology Audio Station-ben, mint kompatibilis hálózati lejátszó, így akár egy webböngésző, akár a Synology okostelefonos (iOS, Android, Windows Mobile) DS audio alkalmazásán keresztül tökéletesen vezérelhetjük a lejátszást!

USB-s zenelejátszás: Az előlapon csatlakoztatható USB-s háttértárról szintén lejátszhatunk MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC és FLAC zenefájlokat. Az USB-port max. 1A áramerősség leadására képes, így 2,5"-es merevlemezek külön tápellátás nélkül nem biztos, hogy elegendő áramot kapnak innen!

Bluetooth hangszóró: Tetszőleges mobiltelefonhoz, tablethez, számítógéphez Bluetooth hangszóróként is csatlakoztatható az i550 CD.

Erősítő: A beépített számos zenei forrás mellett lehetőségünk van külső lejátszókat (pl. játékkonzol, TV, set-top-box, stb.) is csatlakoztatni, hiszen az i550 CD hátlapján 2 digitális (mindkettő coax és optikai csatlakozókkal is el van látva) és egy analóg sztereó (RCA) hangbemenetet is találunk.

Ébresztőóra, elalvásidőzítő: Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, az i550 CD ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc), és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra, CD-lemezre vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel a készülékünk az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot, így mindig tökéletesen pontos marad. Az i550 CD készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk.

Online zenei szolgáltatások: Az egyik legnépszerűbb online zeneszolgáltatás, a Spotify prémium szolgáltatása is elérhető az i550 CD-ről. Ezen kívül jelenleg a TIDAL, Amazon Music, Deezer, Napster és Qobuz tartalmai is elérhetőek (földrajzi régiótól függően).

A DABMAN i550 CD-n az alábbi csatlakozókat találjuk: 1 × USB2.0 (előlapon), 1 × 3,5 mm-es jack fejhallgató-kimenet (előlapon), 1 × RCA sztereó hangkimenet, 1 × RCA mélynyomó hangkimenet, 1 × koax digitális hangkimenet, 1 × optikai digitális hangkimenet, 1 x RCA sztereó hangbemenet, 2 × koax digitális hangbemenet, 2 × optikai digitális hangbemenet, 2 × sztereó hangfalcsatlakozó, 1 × DC tápbemenet

Az i550 CD dobozában az alábbiakat találjuk:

Imperial DABMAN i550 CD készülék
Hálózati tápegység (21 V / 2,1 A)
Infra távvezérlő elemekkel
Kihúzható FM/DAB/DAB+ botantenna
Vezetékes FM/DAB/DAB+ antenna
Wi-Fi antenna
Bluetooth antenna
RCA-RCA kábel (1,5 méter)
Optikai digitális hangkábel (1,5 méter)
Többnyelvű kézikönyv
Az Imperial DABMAN i550 CD főbb műszaki paraméterei:

Fizikai méretek: 430×80×355 mm
Tömeg: 3,9 kg
Bluetooth: 5.0
USB: 2.0, max. 1 Amper
Ethernet: NINCS (2022 év vége óta)
Wi-Fi: 802.11b/g/n, 2,4/5 GHz, belső antennával
FM-sáv: 87,5–108 MHz, külső antennával
DAB/DAB+ sáv: 174–240 MHz, külső antennával
Erősítő névleges teljesítménye: kb. 2×20 Watt
Tápegység: 21 VDC, 2,1 A

Termék leírás
Imperial
231707
4024035252001
IMP-22-252-00
16 termékek ugyanabban a kategóriában:

Kövess minket Facebook-on